Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY09.088.png

USDTRY

Yurt içinde gözler Putin-Erdoğan görüşmesine çevrildi. Darbe girişimi sonrası ülke içerisindeki birlik mesajları tansiyonu düşürürken, dış siyasette de önemli adımları atılmaya devam ediyor. Rusya ile yaşanılan gerginlik, iki ülke arasındaki ticaret hacminin genişliği düşünüldüğünde hem Rusya’nın hem de Türkiye’nin oldukça zor zamanlar geçirmesine sebep olmuştu. Bugünkü görüşmenin ise son derece pozitif geçmesi, ilişkilerin eskisinden daha da iyi duruma getirilmesi bekleniyor. Görüşmede Türk Akımı doğalgaz boru hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri dahil ikili ekonomik işbirliği projelerinin yanında, uluslararası ve bölgesel sorunların da ele alınacağı belirtiliyor. İki liderin görüşme sonrası yapacağı değerlendirmeler Türk varlıkları tarafına pozitif yansıyabilir.

Teknik olarak ise TCMB’nin sürpriz hamlesi sonrası 2.9850 direncini test eden parite, gevşemeye devam ediyor. 2.9750 desteği kırılırsa 2.9715 ve 2.9675 seviyeleri görülebilir. Yükselişin hızını artırabilmesi için ise öncelikle 2.9850-2.9900 aralığını geçilmesi gerekiyor. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!