Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY09.066.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Draghi’den kalıcı risk uyarısı
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bugünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet verebileceğini belirterek para politikasının tek başına bu sorunları aşmada etkili olamayacağını vurguladı. Yapısal reformları ertelemek için birçok siyasi sebep olduğunu söyleyen Draghi, ancak bu ertelemeni ekonomik maliyetlerinin de oldukça yüksek olduğunu belirtti. Draghi ayrıca, enflasyonun parasal bir olgu olduğunu, kararlı para politikaları ile hedefin yakalanabileceğini fakat mali politikaların para politikasını desteklemediği bir ortamda hedefe daha yavaş varılabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı danışmanlarından faiz mesajları
Yurt içinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Cemil Ertem ve Bülent Gedikli’nin açıklamaları takip edildi. Hem Ertem hem de Gedikli son gelen enflasyon verisi ve Fed’in faiz artırımını erteleme olasılığının kuvvetlenmesiyle TCMB’nin faiz indirimi konusunda elinin rahatladığına dikkat çekti. Cemil Ertem, doların mevut seviyelerinin değil oynaklığının sorun yarattığını söylerken sanayici için asıl önemli konunun dövizde önünü görüp doğru fiyatlama yapabilmesi olduğunu belirtti. Bülent Gedikli ise Dünya ekonomisine kıyasla TCMB’nin de faiz indirimlerine devam etmesi gerektiğini fakat faizleri çok indirmenin de kur istikrarı için olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekti. Ertem ve Gedikli ayrıca, hükümetin gündeminde erken seçim olmadığını belirtti.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!