Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTDaily_09112016.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları da Trump etkisinden az da olsa nasibini aldı. Burada Trump’ın daha önceki demeçlerinin etkili olduğu söylenebilir. Trump, petrol piyasasında gücünü artırmak, kaya gazı üretimini güçlendirmek, Kanada ile olan petrol sevkiyatını canlandırmak gibi ifadelerde bulunmuştu. Bu durumda yeniden ABD’nin Pazar payında güçleneceği ve üretim konusunda tam gaz devam edeceğine yönelik bir algı oluşturdu. Ayrıca çevreci bir aday olarak görülmeyen Trump’ın, petrol piyasasına olan bakışı çok da fiyatları yükseltici bir görünüme sahip değil. Diğer yandan stoklar halen güçlü, ABD sondaj kule sayısı 350’den 450’ye doğru hızlı bir yükseliş yapmaya devam ediyor. OPEC üyelerine yönelik halen beklentiler anlaşacaklar zemini üzerinde birleşmeye çalışsa da, bu konuda net bir uzlaşmacı çabanın olduğunu görmek zor. Üretim halen yüksek seviyede, ayrıca OPEC’in de petrol piyasasındaki payı yüzde 33’lere kadar gerilemiş durumda. Bunu da göz önünde bulundurmak da fayda var. Kısa vadede teknik olarak 48.30 altında kaldığımız takdirde, yükselişler halen yeni dönüşleri beraberinde getirecek durumda.

Teknik olarak halen haftalık trendin altında kalmaya devam ediyoruz. Bu nedenle, kısa vadede 45.30 altında gelecek kapanışlar 43.30’ları gündeme getirebilir. Yeni sağlıklı bir yükseliş içinde 46.00 dolar üzerinde kalmamız önemli olacaktır. Halen istenilen düzeyde bir ortamın sağlanmadığı petrol fiyatlarında 30 Kasım OPEC toplantısına kadar baskı hissedilmesi daha gerçekçi bir tablo ortaya koyuyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!