Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT09.01.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yeni haftanın ilk gününe satıcılı bir görüntü ile başladı. Piyasaların gündeminde Aralık ayında varılan anlaşmanın uygulanma safhası bulunuyor. İlk olarak Kuveyt ve Umman üretimlerini anlaşma çerçevesinde azaltacağını bildirirken, daha sonra Irak tarafından da benzer bir açıklama geldi. Üretim kesintisinde aslan payını üstlenen ülke ise Suudi Arabistan’dı. Ülkeden resmi bir açıklama gelmese de OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, arzda kısıntıya giden OPEC üyeleri arasında Suudi Arabistan’ın da yer aldığını açıkladı. OPEC üyelerinin belirlenen kotalara uyması halinde Rusya’nın da önümüzdeki günlerde kademeli olarak petrol üretimini belirlenen seviyeye çekmesi bekleniyor.

Teknik olarak ise bugünkü satış hareketi ile Brent petrolün kısa vadeli yükseliş hareketinin alt bandına yaklaştığını görüyoruz. 55.70 desteği gün içerisinde aşağı yönlü geçilirse 55.30 ve 55.00 seviyeleri takip edilebilir. Toparlanma içinse öncelikle 56.00-56.50 aralığının aşılması gerekiyor. Hareketin devamında 57.00 ve 57.25 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!