Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

ALTIN080716.png

ALTIN

Bulunduğumuz hafta içerisinde yeni tepelere gözünü diken değerli metale tarım dışı istihdam verisi dur dedi. Verinin ardından 1340 dolar seviyesinin de altına gerileyen hareketlilik yeni bir aralık arayışında. Geçtiğimiz günlerde 1355 ve 1360 dolar aralığında yatay bi görünüme sahip olan değerli metalde haftalık kapanışın 1340’ın üzerinde gelmesi önemli olacak. Bu seviyenin üzerindeki seyir önümüzdeki hafta da da altın alıcısını piyasaya sokabilir. Aksi taktirde düşüş 1320 – 1310 dolar aralığına geri dönebilir gözüküyor. ABD ekonomisine dair kaygılarının azaldığı verinin ardından  Brexit gerginliğinin artması doların yeniden yatırımcıların gözdesi haline gelmesini sağlayabilir. Bu da altındaki yükseliş hareketini hafif de olsa sınırlayacaktır.

Haftalık görünümde 1375 doların çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu seviyenin üzerinde kalmadığımız süre boyunca baskıyı hissedecek bir altın görünümüne hazırlıklı olmalıyız. Yukarıda ise 1371 dolar seviyesi önemli bir direnç konumunda yer alıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!