Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD08.066.png

ALTIN

Altın fiyatlarında dün yaşanan yatay seyir sonrası bugün alış baskısının hacmini artırdığını görüyoruz. FED’in Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında faiz artırım ihtimalinin bir hayli düşmesi, altına en çok destek olan gelişmeler. Haziran ayı için faiz artırım ihtimali yüzde 1,9’a, Temmuz ve Eylül için ise sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 43’e gerilemesi altının değer kazanmasına neden oluyor. Aynı zamanda küresel büyüme beklentilerinin 2016 yılı için yüzde 2,9’dan, yüzde 2,4’e çekilmesi ve artan Brexit endişeleriyle artan küresel riskler, altının güçlü durmasına neden olan diğer önemli unsurlar.

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin devamında ilk direnç seviyesi 1263, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte bir sonraki direnç olan 1269 dolar düzeyi hedeflenebilir. Olası tepki satışlarında ise 1257 ve 1252 dolar destekleri yeni alım fırsatlarını beraberinde getirebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!