Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT08.11.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında bugün yatay bir görünüm hakim. 30 Kasım’da düzenlenecek toplantıya yönelik söylemlerin azaldığını görüyoruz. Son olarak OPEC Genel Sekreteri, ardı ardına yapılan üç görüşmenin de yapıcı geçtiğini ve OPEC toplantısından ortak bir karar çıkacağına yönelik beklentisini koruduğunu ifade etmişti. Bugün ise OPEC’in 2016 Dünya Petrol Görünümü Raporu yayımlandı. Raporda, 2040’ta fosil yakıtların küresel enerjideki payının yüzde 77’ye çıkacağını, fosil yakıtlar içerisinde doğalgazın yüzde 27 ile en yüksek paya sahip olması, petrolün yüzde 26’ya, kömürün ise yüzde 24’e gerilemesi bekleniyor. Raporda ayrıca, küresel petrol talebinin 2040 yılında günlük 109.4 milyon varile, OPEC’in ham petrol üretiminin ise 2040’ta günlük 41 milyon varile çıkması öngörülüyor. Öte yandan tüm piyasalarda olduğu gibi petrol piyasasında da gözler ABD Başkanlık Seçimlerinde olacak. Kısa vadede fiyatlamalar, doların mevcut seyrine göre şekillenecektir. Sonuçların dolarda kuvvetlenme yaratması durumunda petrol fiyatlarında düşüş, tam tersi durumda ise yükseliş görebiliriz.

Teknik olarak ise 46 dolar seviyesi gün içi seyirde belirleyici olacaktır. 46 dolar aşağı yönlü geçilirse 45.50-45.30-45.00 seviyeleri görülebilir. 46 doların üzerindeki hareketlerde ise 46.30-46.60-47.00 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!