Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY07.099.png

USDTRY

Dün açıklanan ABD PMI verisi ile Fed’in Eylül’de faiz artırımına gitme ihtimalinin zayıflaması, kurun 2.9200-2.9500 bandına yerleşmesini sağladı. Yurt içinde ise enflasyonun beklentilerin altında kalması ile hükümet kanadından TCMB’nin faiz indirimlerine devam etmesi yönünde mesajlar gelmeye devam ediyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, çekirdek enflasyonda Şubat 2016'dan beri görüşen düşüş eğiliminin TCMB'nin önümüzdeki dönemde faiz oranlarında indirim yapma ihtimalini artırdığını söyledi. Açıklanan enflasyon oranı ve Fed’in Eylül ayında faiz artırımına gitmemesi durumunda TCMB, sadeleşme sürecini 25 baz puanlık indirimler ile devam ettirebilir.

Yeni güne sert yükseliş ile başlayan parite, 2.9300’ün üzerine kalıcılık sağlayamayarak geri çekilmeye başladı. 2.9240 desteği aşağı yönlü geçilirse düşüş, 2.9200 seviyesine kadar devam edebilir. Yükselişlerde ise 2.9300’ün üzerine kalırsak önce 2.9330, sonrasında ise 2.9400 seviyesi görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!