Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT07.099.png

BRENT PETROL

Petrol piyasaları son derece yoğun bir gündem geçirmeye devam ediyor. Suudi Arabistan, Rusya ve İran’ın karşılıklı açıklamalarının arından bugün, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı diğer üreticilerin üretimin dondurulması konusunda bir anlaşmaya varmaları halinde Suudi Arabistan’ın da buna uyacağını bildirdi. Fakat Suudi Bakan, anlaşmayı bozacak tek ülkenin İran olabileceğini çünkü tüm üreticiler üretimi dondururken İran’ın üretimini artırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Suudi Arabistan topu yine İran’a attı. İran’ın anlaşmaya yanaşmaması durumunda Suudi Arabistan, Doha’da olduğu gibi İran’ı bahane göstererek anlaşma zeminini bozabilir.

Teknik olarak ise Brent petrolde satış baskısının hacmini artırabilmesi için 47 dolar seviyesinin geçilmesi gerekiyor. Buranın altında 46.80-46.40-46.00 seviyeleri takip edilebilir. Yükselişlerde ise 47.80-48.00 aralığı geçilirse 48.50-49.00 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!