Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD07.099.png

ALTIN

ABD’den gelen olumsuz veri akışına bağlı olarak Fed’in Eylül ayı toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı oldukça azaldı. Bu ihtimalin azalmasıyla değer kaybeden dolardan güç alan değerli metalde son üç haftanın zirvesine yakın seyir devam ediyor. Akşam saatlerinde ise FOMC üyelerinin yapacağı açıklamalara bağlı olarak değerli metalde hareketlilik artabilir. Günün ilk saatlerinde konuşma yapan San Francisco Fed Başkanı John Williams’ın güvercin söylemlerine benzer açıklamalar gelmesi durumunda yükselişin devam ettiğini görebiliriz.

Teknik olarak ise dün ve bugün test edilen 1352-1353 bandının geçilmesi durumunda önce 1358 ardından 1366 dirençleri test edilebilir. Geri çekilmelerde ise ilk destek 1345 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu desteğin aşılması durumunda 1338-1340 bandı yeni alım fırsatlarını beraberinde getirebilecek önemli seviye olarak öne çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!