Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT07.066.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları 2016 yılının en yüksek seviyesine bugün itibariyle ulaştı. Gün içerisinde hem İran hem de Suudi Arabistan tarafından önemli gelişmeler takip edildi. Suudi Arabistan’ın Avrupa’ya yaptığı varil fiyatı indirimi hakkında açıklamalarda bulunan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, bazı bölgesel rakiplerin kendi petrollerini ucuza satmak suretiyle İran'ın yeniden dünya piyasalarında kendi yerini elde etmesine engel olmak istediklerini, ama Tahran'ın kendi petrolünü ucuza satmaksızın dünya piyasalarındaki kendi konumunu yeniden kazandığını söyledi. Suudi Arabistan ise Ulusal Dönüşüm Planı çerçevesinde petrol üretimini 2020 yılına kadar 12.5 milyon varil seviyesinde tutma kararı aldı. Suudilerin yeni Petrol Bakanı Al-Falih göreve gelir gelmez yaptığı ilk açıklamada, mevsimsel olarak artan talep ile üretimi yaz aylarında artırıp sonrasında, talep ile paralel olarak azalttıklarını vurgulamıştı. Yeni planlar çerçevesinde üretimi yaz seviyesinde bırakacaklarını söyleyen Al-Falih’in ardından, bugün yapılan resmi açıklama teyit edici oldu. En büyük petrol pazarı olan Çin’i Rusya’ya kaptıran Suudi Arabistan’dan önümüzdeki süreçte, hem üretim hem de fiyatlar bazında yeni hamleler gelebilir.

Teknik olarak ise 51.00 dolar seviyesi Brent petrolün günün kalanında yönü açısından belirleyici olacaktır. 51.00’in üzerinde 51.30-51.50 ve 51.80 takip edilebilir. Olası satış baskısında ise 50.80’in geçilmesi durumunda 50.50 ve 50.25 seviyeleri önemli olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!