Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY07.12.png

USDTRY

Kurda iki gündür devam eden geri çekilmeyle birlikte 3,40 seviyesine yakın fiyatlamalar görüyoruz. Dün TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın yapmış olduğu açıklamayla başlayan geri çekilme, birçok kurumun döviz yerine TL kullanmaya teşvik etmesiyle kendisine destek buluyor. Diğer taraftan siyasi kanattan döviz söylemleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yapmış olduğu açıklamada vatandaşa elindeki dövizi TL’ye çevirdiği için teşekkür ederken, TL karşısındaki yükselişin sebeplerinde elle tutulur ciddi iktisadi karşılığı olan bir husus olmadığını belirtti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise yaptığı değerlendirmede; TL’deki değer kaybının enflasyona yansıdığını ve Merkez Bankası’nın politikasını ona göre belirleyeceğini söyledi.

Teknik olarak ise geri çekilmenin devamında 3,40’ın altında kalıcı fiyatlamalar görmemiz durumunda, 3,3670 ve 3,35 destekleri test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3,4340 ve 3,4560 dirençleri önemli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!