Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT07.12.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları dünün ardından bugünü de satıcılı bir seyir ile geçiriyor. Piyasaların gündeminde ise önümüzdeki günlerde düzenlenmesi beklenen OPEC ve OPEC dışı üreticiler toplantısı yer alıyor. Nijerya Petrol Bakanı Kachikwu bugün yaptığı açıklamada, OPEC’in petrol üretimini sınırlamaya dair vardığı anlaşmanın üye olmayan ülkelerde Rusya’nın katılması durumunda bile uygulanabileceğini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı ise ülkelerin taahhütlere bağlı kalacağını ve Rusya’nın üretim konusunda verdiği sözleri tutacağını söyledi. Bakan ayrıca, 6 aylık üretim kesintisi anlaşmasının piyasayı düzeltmek için yeterli olabileceğini savundu. Görüşmelerin 10 Aralık’ta yapılması bekleniyor. Beklenildiği gibi olumlu sonuç alınırsa yükseliş devam edebilir.

Teknik olarak ise düşüşe devam eden Brent petrolde 53.30-53.00 aralığı son derece kritik. Bu seviye aşağı yönlü geçilirse 52.50 ve 52.00 hedeflenebilir. Toparlanmalarda ise 54 dolar seviyesi aşılırsa 54.25-55.00-55.30 görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!