Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT07.100.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarındaki yükseliş sekizinci gününde de devam ediyor. Hafta sonu İstanbul’da Dünya Enerji Konferansı düzenlenecek ve bu konferansta Suudi Arabistan, İran, Rusya, Katar, Cezayir ve Venezuela gayri resmi görüşmelerde bulunacak. Görüşmelerin konusu, Cezayir’de alınan üretim kesintisi kararının detayları olacak. Rusya Enerji Bakanı Novak, İstanbul’da OPEC Genel Sekreteri ve OPEC üyeleri ile görüşme gerçekleştirileceğini, Cezayir kararlarının temel konulardan biri olacağını söyledi. Fakat Rus Bakan, bu görüşmelerin sadece istişare şeklinde gerçekleşeceğini, görüşme sonunda bir anlaşma imzalanmasını beklemediğini ifade etti. Görüşmelerin Cezayir’de olduğu gibi pozitif geçmesi halinde Kasım ayındaki OPEC toplantısı için resmi bir görüşme ayarlanabilir.

Teknik olarak ise yükselişini sürdüren Brent petrolde 52.80-53.00 dolar denemesinin geldiğini görüyoruz. Bu seviye kuvvetli direnç konumunda fakat aşılması durumunda 53.40-54.00 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 52 dolar desteği kırılırsa 51.60 ve 51.20 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!