Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD07.100.png

ALTIN

Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla değerli metal sekiz gündür devam eden satış baskısından kurtulmaya çalışıyor. ABD’den gelen istihdam verisi beklenti olan 172 binin altında 156 bin olarak açıklansa da rakamın 150 binin üzerinde olması veriyi tamamen olumsuz olmaktan çıkarıyor. Aynı zamanda veri sonrasında Kasım ayı faiz artış ihtimali yüzde 14,5’ten yüzde 9,3’e gerilerken, Aralık ayında artırıma gidilme olasılığı yüzde 63,4’ten yüzde 65,6’ya yükselmiş vaziyette. Bu durumda altın fiyatlarında ilk tepki yukarı yönlü olsa da sonrasında bu yükselişin ivme kaybettiğini görebiliriz.

Teknik olarak yükseliş hareketi ilk aşamada 1270 dolar seviyesine kadar devam edebilir. 1270’in aşılması durumunda ise 1277 direnci oldukça önemli olacaktır. Ancak bu seviyeler test edilse de sonrasında tekrar yeni bir satış baskısının geldiğini görebiliriz. Geri çekilmelerde özellikle 1250-1257 destek bandı oldukça önemli. Bu seviyenin altında kalıcılık sağlanması durumunda 1235 değerli metalin yeni hedefi olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!