Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTDaily06077.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında son derece sert satış hareketinin hakim olduğu bir günü geride bıraktık. Küresel çapta üretim aksaklıklarının tekrardan düzelmesi ve yaz aylarında artan talebin istenilen düzeye gelmemesi petrol fiyatlarında kısa vadeli satış hareketini beraberinde getirdi. Fakat yönün hala yukarı olduğunu ve piyasanın toparlanma eğiliminin devam ettiği söylememiz yanlış olmayacaktır. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el-Falih ve OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo, gerçekleştirdikleri görüşme sonrası  petrol piyasasının bir dengeye ulaşma yolunda olduğunu ve fiyatların oturmaya başladığını açıkladı. Bu sebeple zaman zaman gerilemeler yaşansa da en azından 50-60 dolar bandının uzunca bir süre korunabileceğini söyleyebiliriz.

Teknik olarak ise yeni güne alıcılı bir görüntü ile başlanması durumunda 48.50 direncini takip edeceğiz. Üzerinde kalınması yükselişi 49.00-49.30-49.60 seviyelerine taşıyabilir. Satış baskısının hacmini tekrar artırabilmesi için ise 48.00 seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi gerekiyor. Hareketin devamında 47.50-47.30-47.00 destekleri önemli olacaktır. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!