Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY.06.02.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Frexit Piyasaları Tedirgin Etti
Fransa’da Başkan adayı Le Pen seçim kampanyasını başlattı. Le Pen küreselleşme karşıtı söylemlerle beraber Euro bölgesinden ayrılmayı ve Avrupa Birliğinden ayrılmak için ise referandum sözü veriyor. Brexit ve Trump ile yükselen popülist trende Fransa’nın da katılması hali hazırda çatırdayan Birlik için büyük bir risk unsuru. Bölge Ekonomisinde bir diğer çatışmayı ise ABD Başkanı Trump’ın danışmanı Navarro’nun Almanya’yı kur manipülasyonu ile suçlamasıyla başladı. Almanya Finans Bakanı Schauble Navarro’nun söylemine katılırken Avrupa Merkezi bankasını suçladı. Schauble genişlemeci para politikası önlemleri alındığında zayıf Euro’nun ticaret fazlasını tırmandıracağı konusunda uyardığını ifade etti. Ancak güçlü Euro da birlikteki diğer ülkelerin rekabet kabiliyetini elinden alabilir. Bugün AMB Başkanı Draghi’nin TSİ 17:00’da yapacağı Avrupa parlamentosundaki konuşma da hem kur açısından hem de son zamanlardaki gündem açısından önemli olabilir.

TCMB Ocak Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu Yayınladı
TCMB yayınladığı enflasyon raporunun ardından, Ocak ayı için fiyat gelişmeleri raporu yayınladı. Ocak ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 9.22 seviyesine tırmanmıştı. Gıda ve enerji fiyatlarındaki artışa ek olarak liradaki değer kaybı da hızlı tırmanışın arkasındaydı. Raporda girdi fiyatlarının arttığı ve genel olarak üretici fiyatlarındaki artışın tüketici fiyatlarına yansıdığı bir dönem olduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra hizmet sektöründe de yüksek oranlı fiyat artışı gözlendiği belirtiliyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!