Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD.06.02.png

ALTIN

Fransa seçimleri yaklaşırken, aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in hafta sonu açıkladığı seçim programının ilk maddesinde Fransa’nın AB’den ayrılmasının yer alması, Avrupa Birliği’nin dağılma riskini tekrar ortaya çıkardı. Artan küresel riskler ile birlikte güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talebin artması altın fiyatlarında da yükselişi beraberinde getirdi. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yüzde 2’nin üzerindeki geri çekilme de altına destek olan önemli gelişmeydi.

Teknik olarak baktığımızda ise yükseliş hareketinin devamında 1232 dolar direncinin aşılması durumunda ilk hedef olarak 1240 dolar direnci takip edilmeli. Geri çekilmelerin sınırlı olmasını beklemek daha doğru olacaktır. Bu sınırlı geri çekilmelerde ise takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleri 1220-1222 dolar bandı ile 1213-1215 dolar bandı olarak karşımıza çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!