Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT06.12.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları dört günlük yükseliş hareketinin ardından bugünü hafif satıcılı bir görüntü ile geçiriyor. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, OPEC’in aldığı kararın uygulanması ile global petrol piyasalarında arz ve talep dengesinin yakın zamanda değişeceğini söyledi. Toplantıdan önce dengelenmenin 2017 sonuna doğru sağlanmasını beklediklerini ifade eden Birol, OPEC kararı sonrası bu dengelenmenin ciddi şekilde daha erken bir tarihte gerçekleşebileceğini açıkladı. Öte yandan OPEC ve OPEC dışı üretici toplantısının 10 Aralık’ta yapılması kesinleşti. Önümüzdeki günlerde bu gelişmeye göre fiyat hareketi görebiliriz.

Teknik olarak ise gerilemeye devam eden Brent petrolde 53.80-53.60 aralığı geçilirse düşüş 53 dolar seviyesine kadar sürebilir. Buranın altında ise 52.50 destek olarak takip edilebilir. Toparlanmalarda ise 54.40 aşılırsa 55.00 ve 55.30 seviyeleri hedeflenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!