Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY06.100.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Tutanaklarda sürpriz yok
Bu hafta, Avrupa MB’nın ayda 80 milyar euroluk tahvil alım programını kademeli olarak azaltarak son vereceğine yönelik spekülasyonlar yapılmıştı. Bugün açıklanan tutanaklara baktığımızda ise Banka’nın tahvil alımlarını sürdürmekte kararlı olduğunu görüyoruz. Tutanaklarda enflasyonun hala sürdürülebilir ve ikna edici bir toparlanma işareti vermediği, bu sebeple yüksek düzeydeki parasal desteğin sürdürülmesinin hayati önem taşıdığı bildirildi. Ayrıca, Yönetim Konseyi'nin fiyat istikrarı hedefini yerine getirmek için ihtiyaç olabilecek önlemleri alma iradesinden hiçbir şüphe duyulmamalıdır, ifadesi tutanaklarda yeniden yer buldu.

OPEC ve OPEC dışı üreticiler İstanbul’da toplanacak
9-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Dünya Enerji Konferansı düzenlenecek. Cezayir’deki Uluslararası Enerji Konferansı’nda gayri resmi görüşmeler gerçekleştirip petrol üretiminde kesintiye gitme kararı alan OPEC, İstanbul’daki konferansta da yine gayri resmi şekilde OPEC dışı üreticiler ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, üretimin sınırlandırılmasına yönelik yapılan anlaşmanın detaylarının konuşulması bekleniyor.
İstanbul görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Cezayir Petrol Bakanı, OPEC üyelerinin Cezayir'deki toplantının ardından bir araya gelmesinin petrol piyasasının dengeye kavuşması adına son derece önemli olduğunu, OPEC’in ilk hedefinin varil fiyatını 2017 yılı içerisinde 50-55 dolar seviyesine yükseltmek olduğunu bildirdi.

Başbakan: Türk varlığı Başika’da kalmaya devam edecek, ileri geri konuşmak Irak’ın haddine değil
Irak Parlamentosu, Türkiye’yi ‘işgalci güçler olarak’ nitelerken, Türk askerlerinin Irak’tan çıkarılması için karar almıştı. Bugün Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda konuşan Başbakan Yıldırım Irak ile yaşanan Başika krizine yönelik olarak, Türk askerinin Başika’da kalmaya devam edeceğini bildirdi.
Ekonomi konusunda ise; Orta vadeli planın büyümeyi öncelikli olarak ele aldığını belirten Yıldırım, bütçe açığının artması pahasına reel ekonomiye kaynak aktarmaya devam edileceğini belirtti. Yapılan rekor düzenlemelerin darbe girişimi ile gölgelendiğini söyleyen Yıldırım, vergi barışı, damga vergisinde basitleştirme, Türkiye Varlık Fonu, Bireysel Emeklilikte otomatik katılım ve borçların yapılandırması gibi düzenlemelerin Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Yıldırım ayrıca, Exim Bank desteklerini 3 katına çıkaracaklarını tekrardan hatırlatarak, Kalkınma Bankası’nın da yeniden yapılandırıldığını ve bankanın daha çok kamu alanında yapılacak yatırımlara destek vereceğini bildirdi.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!