Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT05.099.png

BRENT PETROL

Petrol piyasalarında son derece karışık ve spekülatif fiyatlamalar takip ediyoruz. Sabah saatlerinde Suudi Arabistan ve Rusya’nın ortak açıklama yapacağı haberi, Eylül ayındaki toplantıda üretimin dondurulacağına yönelik beklenti yaratırken, petrol fiyatlarının bir anda yüzde 5’ten fazla değer kazanmasını sağladı. Fakat piyasalar yapılan bu ortak açıklamada bekleneni bulamadı. Her ne kadar Rusya Enerji Bakanı petrol üretimini dondurmanın ihtimaller dahilinde olduğunu söylese de piyasalar daha çok Suudi Arabistan Enerji Bakanının açıklamalarını dikkate aldı. Suudi Bakan, petrol üretim miktarında sabitlemenin şu an için gerekli olmadığını çünkü piyasanın giderek daha iyi hale geldiğini söyledi. 

49.30 seviyesinin üzerine kadar yükselen Brent petrol, açıklamaların bekleneni verememesi ile 47.00 seviyesine kadar geriledi. Satış hareketinin devam edebilmesi için günün kalanında 47.00 desteğinin kırılması gerekiyor. Hareketin devamında 46.80 ve 46.40 seviyeleri görülebilir. Yükselişlerde ise 48.00 direnci aşılırsa 48.50 ve 48.80 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!