Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD05.12.png

GBPUSD

İngiltere’de piyasaların odağında hükümetin bir üst mahkemeye taşıdığı 50. madde kararı var. Kısaca hatırlamak gerekirse hükümet ülkenin AB’den çıkışını başlatacak olan Lizbon anlaşmasının 50. maddesini Mart 2017’de tetiklemeyi planlıyordu. Ancak mahkemeye taşınan bu kararın sonucunda hükümetin süreci ne zaman başlatacağının parlamentoda oylanması gerektiğine karar verdi. İngiltere Başbakanı May ayrılış sürecinde kontrolü elden bırakmak istemiyor ve müzakerelere olabildiğince güçlü bir şekilde başlamak istiyor. Bu nedenle bir üst mahkemeye taşınan kararla ilgili taraflar bugün dinlenmeye başladı. Dört gün boyunca sürecek olan duruşmada kararın 2017 başlarında verilmesi bekleniyor. Dinlenen taraflar arasında İskoçya hükümeti de bulunuyor. Bunun yanı sıra İngiltere’de servis sektörü PMI verisi Kasım ayında tüm beklentileri aşarak Ocak ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz ay 54.5 gelen veri Kasım ayında 55.2 ile sektördeki genişlemenin hızlandığını gösteriyor.

Teknik olarak ise haftalık açılışı 1.2675 seviyesinden yapan kur aradaki gapi kapatarak yeniden 1.27 seviyesinin üstünde fiyatlanıyor. Son iki ayın zirvesini yapan kurda toparlanmanın devamında 1.2740 – 1.2770- 1.2800  direnç olarak takip edilebilir. Hareketin 1.27 seviyesinin altına sarkması durumunda 1.2670-1.2630-1.2600 destek olarak çalışabilecek seviyeler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!