Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD05.100.png

GBPUSD

İngiltere Başbakanı Theresa May’in açıklamaları devam ediyor. Sterlin’deki büyük kayıp sonrası gazetelerin başlıklarında yer alan May’in, Brexit takvimini açıklaması sonrası, paritede dip arayışlarının devam ettiği görülüyor. Financial Times bugünkü haberinde Maliye Bakanı Hammond’un açıklamalarına yer vererek, 2 senelik süreç itibariyle mali belirsizlik ve türbülansın yaşanabileceğini belirtti. Ayrıca gün itibariyle Birmingham’da İngiliz Basınına konuşan May, AB’den çıktıktan sonra yeni ticari anlaşmaların yapılacağını hatta, AB ile ticaretin yeni kurallar çerçevesinde devam etmesi gerektiğini belirtti. Almanya Başbakanı Merkel ise, katı duruşunu devam ettiriyor. İngiltere’nin AB ile olan gelecekteki ilişkileri için ön görüşme yapılmayacağını belirten Merkel, İngiltere’ye istisna verirsek, diğer ülkeleri zor durumda bırakabiliriz uyarısında bulundu. Görüntü itibariyle süreç açıklamalar sonrası daha da ciddi boyuta ulaşırken, negatif baskının Sterlin üzerinde devam ettiğini görüyoruz.

Teknik olarak, 1.2685 seviyesini gören Sterlin de kayıplar devam ederse, 1.2500-1.2430 seviyesine doğru hareket devam edebilir. Dolar’ın kuvvetli duruşu devam ederse paritede aşağı yönü baskı devam edecektir. Yukarıda ise, 1.2700-1.2760 arası bölge önemli. 1.3000 altında kaldıkça, yukarı tepkiler zayıf ve güçsüz kalacaktır. 1.2800-1.2860 gün içi direnç olarak kabul edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!