Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD05.100.png

ALTIN

Değerli metal dün yaşanan yüzde 3,3’lük düşüşün ardından bugün gelen tepki alımlarıyla hafif alıcılı bir seyir izliyor. Dün gün içerisinde Fed’in faiz artırımına gideceği beklentilerinin artması ve Avrupa Merkez Bankası’nın bankalar ile ilgili sorunları göz önünde bulundurarak varlık alım programını kademeli bir şekilde azaltacağı söylentileri sarı metalde satış baskısını beraberinde getirmişti. Bugün ise ABD tarafından açıklanan ADP tarım dışı istihdam verisinin 166 bin olan beklentinin altında 154 bin olarak gerçekleşmesi, bu yükselişi destekleyen veri olarak öne çıktı.

Değerli metaldeki tepki alımlarının devamında 1280 dolar ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. 1280 doların aşılması durumunda ise yükseliş hareketinin 1287 dolar direncine kadar devam ettiğini görebiliriz. Düşüş hareketinde ise 1270 ilk destek olurken, aşılması durumunda 1266-1260 seviyelerine doğru hareketlenme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!