Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY05.01.png

USDTRY

Kurda yeni rekorlar gördüğümüz bir gün yaşıyoruz. Gün içerisinde Bağdat ve Erbil’e resmi ziyarette bulunacak olan Binali Yıldırım’ın, Kandil, Şengal ve Rojava’da PKK ve PYD’ye yönelik kapsamlı hareket için destek arayacağının belirtilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, İncirlik’i kapatıyoruz deme hakkımız her zaman var, söylemi jeopolitik kaynaklı risklerin artmasına neden olmuş durumda. Akşam saatlerinde ise İzmir’den gelen patlama haberiyle birlikte kurda tekrar yukarı yönlü hareketlenme geldi. Artan jeopolitik risklerin üzerine Fitch’in not indirimine yönelik endişelerin eklenmesi, kurda tekrar rekor seviyelerine hareketi beraberinde getirdi.

Teknik olarak baktığımızda ise yükseliş trendi içerisindeki hareketin devam ettiğini görüyoruz. Bu yükseliş hareketinin devamında 3,6280 seviyesinin üzerine çıkmamız durumunda tekrar 3,64 denemesi görebiliriz. Yaşanacak geri çekilmelerde ise 3,6090 ve 3,5850 seviyeleri yükselişe destek olabilecek önemli seviyeler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!