Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT05.01.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında alıcılı seyrin hakim olduğu bir gün geçiriyoruz. Katar ve Umman’ın ardından Irak ve Suudi Arabistan da üretim seviyesini belirlenen kotalara düzeyine çekmeye başladı. Irak Petrol Bakanı bugün yaptığı açıklamada, OPEC anlaşması çerçevesinde ulusal petrol üretim seviyesini azaltmaya yönelik önlemleri uygulamaya başladıklarını bildirdi. Suudi Arabistan tarafından ise net bir açıklama gelmese de, ülkenin önümüzdeki günlerde üretim miktarında kesintiye gitmesi bekleniyor. Irak ve Suudi Arabistan’ın taahhüt ettiği üretim düzeyine uyması durumunda ise gözler Rusya’ya çevrilecek. Aralık ayında yapılan görüşmelerde Rusya, üretimini 300 bin varil azaltma taahhüdünde bulunmuştu.

Teknik olarak ise 56.50 direncini aşan Brent petrolde yükseliş 57 direncine takılmış durumda. ABD tarafından açıklanacak stok verileri sonrası bu seviye aşılırsa 57.25-57.75-58.00 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 56.50-56.20 aralığı aşağı yönlü geçilirse 55.30’a kadar gevşeme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!