Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily04077.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Geçtiğimiz haftayı iyimser bir havayla kapatan piyasalar için oldukça önemli bir hafta  olacak. Bu hafta yurtiçinden gelecek enflasyon rakamlarının yanı sıra, ABD'den açıklanacak istihdam rakamları haftanın önemli gelişmeleri arasında. İlk işlem gününde açıklanacak Türkiye enflasyonu piyasalara TCMB'nin sadeleştirme adımlarının devamlılığı adına önemli bir mesaj sunacak. Bildiğimiz üzere TCMB'nin faiz indirimi politikasındaki en büyük destekçisi düşen enflasyon rakamları ve çekirdek enflasyonun da törpülenmeye başlamasıydı. Bu nedenle sabah saatlerinde gelecek rakamlarda iyileşme devam ederse, bu TL için pozitif bir gelişme olabilir. Ancak son dönemde iyileşen enflasyon rakamlarında baz etkisinden kaynaklı sağlanan iyileşmenin artık sonlarına geldik ve ramazan ayında artan talebin gıda fiyatlarına nasıl yansıyacağı da bugünkü rakamlarda önemli olacak. Beklentilerimiz bu dönem manşet enflasyonun yüzde 6.90-7.10 arası geleceği yönünde. Geçtiğimiz dönemde manşet 6.53 çekirdek enflasyon ise, 8.5 olarak açıklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Brexit'e dair endişelerin azalması ile artan risk iştahı gelişen ülke para birimlerine ve endekslere pozitif katkı sağlamıştı. Bu hafta ise, gözler açıklanacak tarım dışı istihdam ve Brexit'e dair açıklamalarda olmaya devam edecek. En kötüyü atlattığını düşünen yatırımcıların temkinli olmasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu hafta ayrıca Çin'den gelecek ticaret dengesi önemli olacaktır. Çünkü geçtiğimiz hafta açıklanan imalat PMI verisinin 50'nin altında kalması risklerin deniş aşırı ülkeler adına risklerinarttığını gösterirken, FED'in de faiz artırımı sürecini iyice dara sokan bir durum olarak yansımıştı. Bu durum da özellikle altın ve gümüş gibi ürünlerin primlenmesine neden olmuştu. Bu hafta açıklacak tarım dışı istihdam rakamlarında geçtiğimiz ay ki şok 38 binlik rakamın geçici olduğuna dair bir performans görülürse, Dolar'ın yeniden sahnelere dönebileceğini söyleyebiliriz. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!