Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSDWeekly0407.png

GBPUSD

Geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'nin konuşması sonrası sert satışların gündeme geldiği paritenin halen belini doğrultmakta güçlük çektiğini söyleyebiliriz. Gün itibariyle  veri açısından zayıf geçecek ancak paritede teknik fiyatlamaların öne çıkacağı bir gün yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam ve ücretler verisinin hafta itibariyle paritede sert fiyat hareketlerine neden olabilir. Başkan Carney'nin de bu yaz piyasalara müdahale edebiliriz yorumu, piyasalarda ek teşviklerin gelebileceğine yönelik beklentileri artırdı bu nedenle sterlinde yükselişler satış fırsatı olarak nitelendirilebilir. Özellikle tarım dışı istihdamda geçtiğimiz ay açıklanan şok verinin geçici olduğuna yönelik bir performans görebilirsek dip seviyelere yolculuk yeniden başlayabilir.

Teknik olarak 1.35 altında kaldığımız sürece satışlar kendini hissettirmeye devam ediyor. Gün itibariyle 1.3250 ve 1.3215 destekleri takip edilebilir. 1.3410 ve 1.3450 gün içi dirençlerdir. 1.35 ise önemli seviyemiz. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!