Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY04.100.png

USDTRY

Yurtiçinde gündemi OVP oluştururken bugün, TCMB’nin Fiyat Gelişmeleri Raporu açıklandı. Raporda, Eylül ayında tüketici fiyatları üzerindeki üretici fiyatları kaynaklı baskıların bir önceki aya göre zayıfladığı ibaresi yer aldı. Gıda enflasyonundaki yavaşlamanın sürdüğü fakat akaryakıt ürünlerindeki vergi artışının doğrudan ve dolaylı etkilerle enflasyondaki iyileşmeyi sınırladığı bildirildi. Raporda temel mallara bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonlarının azaldığı, ana eğilimlerinin ise bir miktar yavaşladığı belirtilirken, yapılması planlanan doğalgaz indiriminin enflasyonda 0.16 puanlık düşüş sağlayacağı bildirildi. Öte yandan JP Morgan, Eylül ayı enflasyon rakamındaki olumlu tabloyu işaret ederek TCMB’nin Ekim ayında faiz koridoru üst bandını ve Kasım ayında politika faizini 25 baz puan düşürmesini beklediğini bildirdi.

Teknik görünümde ise doların küresel anlamda kuvvetlenmesi ile kur iki ay aradan sonra 3.0400’ün üzerine çıktı. 3.0400’ün üzerinde kalınması halinde 3.0430-3.0470-3.0500 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise ilk destek 3.0330. Aşağı yönlü geçilirse 3.0270 ve 3.0225 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!