Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD04.01.png

GBPUSD

İngiltere’de Aralık ayında tüketici kredileri son 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere MB Ağustos ayında faizleri aşağı çekmesiyle borçlanma maliyetini düşürdü. Bunun yanı sıra düşük faizlerin tüketiciye ticari bankalar aracılığıyla yansıması için de bir dizi önlem almıştı. Banka’nın mortgage onaylarında beklediği düşüşün de gerçekleşmediği görülüyor. Bunun yanı sıra Aralık ayı inşaat PMI ise 54.2 ile bir önceki aya göre sektördeki genişlemenin hızlandığını gösteriyor. ABD tarafına baktığımızda ise dün iyi gelen PMI verilerinin ardından bugün açıklanacak olan Aralık ayı FOMC toplantısı tutanakları paritede etkili olacaktır. Yeni Trump yönetimi etrafındaki belirsizliklere tutanaklar bir açıklık getirmeyecektir. Üyelerin 2017 tahminlerini 3’e çıkarmasının sebepleri, ekonomiye duydukları güven ve şahin tutumun tutanaklara yansıması dolardaki değerlenmeyi devam ettirebilir.

Kurda ise hareket  1.2280 bölgesinde konsolide olmuş durumda. Yukarı yönlü hareketin güçlenmesi durumunda 1.23 seviyesinin üstünde 1.2350-1.2390 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Satıcılı seyirde 1.2250-1.2200 destekleri önemli. Kurda dün kısa süreli 1.22 seviyesinin altını test eden hareketin bu seviyenin altına sarkması halinde satış baskısı artacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!