Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD04.01.png

ALTIN

Değerli metalde dün başlayan yükseliş hareketi bugünde devam ediyor. Bugün özellikle dolar endeksinde meydana gelen geri çekilme altın fiyatlarını yukarıya iterken, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde 2,60’lı seviyelerden 2,45’e kadar düşüş yaşanması değerli metale destek olan diğer önemli gelişme durumunda. Veri akışı bakımından ise bu akşam Aralık ayı FOMC tutanakları açıklanacak. 2017 yılına yönelik üyelerin görüşlerini görebilmemiz adına önemli olan veri, sarı metalde de hareketliliğin artmasına neden olabilir.

Teknik olarak baktığımızda ise yukarı yönlü hareketin devamında 1170 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması oldukça önemli. Bu seviyenin üzerindeki kalıcı fiyatlamalar 1176 dolar seviyesine hareketi beraberinde getirebilir. Geri çekilmelerde ise 1157 ve 1150 dolar destekleri, takip edilmesi gereken önemli seviyeler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!