Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT31.088.png

BRENT PETROL

Eylül ayında Cezayir’de gerçekleştirilecek Uluslararası Enerji Konferansı’na yönelik belirsizlik devam ediyor. Konferansta OPEC ülkeleri ile Rusya tarafından gayri resmi bir şekilde petrol fiyatlarını yukarıya taşıyacak görüşmeler düzenlenecek. Büyük üreticilerden konferansa katılacaklarına dair açıklamalar gelse de son günlerde verilen demeçler, konferanstan anlaşma çıkmama beklentisini yükseltti. Dün İran Petrol Bakanı önümüzdeki aylarda İran’ın petrol üretiminin planlı olarak artacağını söyledi. Suudi Arabistan Petrol Bakanı ise petrol piyasasında halen arz fazlası olduğunu fakat petrol talebi konusunda bir endişesi olmadığını açıkladı. Suudi Arabistan’dan da hem artan iç talebi karşılamak hem de Asya pazarında kaybettiği payları almak için önümüzdeki dönemde petrol üretiminin artacağı yönünde mesajlar gelmişti. Açıklamalar şu an için Cezayir’de bir anlaşma çıkacağı yönündeki beklentiyi desteklemiyor. Öte yandan bugün ABD ham petrol stokları açıklanacak. Beklentiler stokların bu hafta artması yönünde. Benzin stoklarının seyri de fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir.

Teknik olarak ise 48 dolar seviyesi Brent petroldeki en önemli destek konumda. Hareketlilik bu seviyenin altına sarkarsa 47.50 ve 47.00 seviyeleri görülebilir. Yükseliş için öncelikle 48.50’nin aşılması gerekiyor. Buranın üzerinde 48.80 ve 49.30 direnç olarak takip edilebilir. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!