Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT31.055.png

BRENT PETROL

OPEC toplantısına iki gün kala varil fiyatı sakin bir seyir izliyor. Küresel üretimde ise yaşanan artışlar dikkat çekiyor. Yayınlanan son raporda OPEC’in üretiminin Mayıs ayında 23 bin varil artarak 32.575 milyon varile ulaştığını görüyoruz. Pazar payını korumak için 2014 yılından bu yana planlı olarak üretimi artıran OPEC’in bu stratejisinde başarılı olduğunu söyleyebiliriz. ABD’de sondaj kuyusu sayısı 2009 yılındaki seviyelere kadar gerilemiş durumda. Fakat ülkeler bazında baktığımızda birçok OPEC ülkesi pazar payını kaptırmış durumda. Son verilere göre Rusya petrol üretiminde Suudi Arabistan’ı 10.9 milyon varille geride bıraktı. Ayrıca Rusya, Çin petrol pazarında Suudi Arabistan’ı geride bırakarak bir numaralı tedarikçi haline geldi. Nisan ayında Rusya’nın Çin’e ihracatı yüzde 52 artarken, Suudi Arabistan’ın ihracatı yüzde 22 azaldı. Bu gelişmelerden sonra toplantıdan çıkacak sonuçlar arasına ‘Suudi Arabistan’dan agresif bir üretim artırma hamlesi’ni de eklememiz gerekiyor.

Teknik olarak ise 50.00 seviyesinin üzerinde seyrine devam eden Brent petrolde 50.50 ve 50.80 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 50.00’nin altında kalıcılık sağlanırsa 49.60 ve 49.30 seviyeleri hedeflenebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!