Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY.31.01.png

USDTRY

Kurda dün yaşanan sert geri çekilmenin ardından bugün yatay bir seyrin olduğunu görüyoruz. Gün içerisinde açıklanan PPK özetinde enflasyondaki belirgin yükselişin devam edebileceği söylenirken, TCMB enflasyon tahminlerini 2017 yılı için yüzde 6,5’ten 8’e, 2018’de yüzde 5’ten 6’ya revize etti. ABD tarafında ise Donald Trump’ın danışmanı Peter Navarro’nun Almanya’nın fazla düşük değerli Euro kullandığı söylemi dolar tarafında gevşemeyi beraberinde getirerek kura destek oldu.

Teknik olarak baktığımızda ise 3,80’in altında fiyatlanan kurda, geri çekilmenin devamında 3,7480 ilk destek durumunda bulunuyor. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 3,7030 seviyesine geri çekilme görebiliriz. Olası yükselişlerde ise 3,8160 direncinin üzerinde kalıcı olunması, 3,8440 direnç seviyesine hareketi beraberinde getirebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!