Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD.31.01.png

EURUSD

Yarın yapılacak olan Fed toplantısında yeni bir hamle beklenmiyor ve sonrasında da bir toplantı yapılmayacak. Ancak Fed başkanı Yellen’ın son konuşmalarında ekonomiye duyduğu güvenin yansıdığını ancak henüz sıkılaştırmayı gerektirecek aşırı bir ısınma olduğunu düşünmediğini görüyoruz. Yellen, FED’in eğrinin gerisinde kalmadığını ücretlerdeki artışın henüz ılımlı olduğu söylemleri Mart ayı içi faiz artışı ihtimallerini de oldukça azaltıyor. Kurda ise gündemi yine Trump belirliyor. ABD Başkanı Trump’ın ticaret danışmanı Navarro’nun Almanya’nın Euro’yu kasıtlı olarak düşük tuttuğunu, ABD ve diğer AB ülkelerini istismar ettiğini söylemesi üzerine kurda yukarı yönlü hareket hızlandı. Benzer eleştirileri Çin hakkında da getiren Trump’ın bir ticaret ya da kur savaşına neden olacağı korkuları yeniden hararetlendi.  Euro bölgesinde ise 4. çeyrek büyüme rakamları beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Teknik olarak ise kurda hareketin kritik 1.0760 direncine yakın seyrettiğini görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devamında 1.0800-1.0830 seviyeleri takip edilebilir. Satıcılı seyirde ise 1.0730-1.0700-1.0670 önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!