Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD30.099.png

ALTIN

Deutsche Bank’ın mali durumuna ilişkin artan endişeler hisse senetlerine satış baskısı getirirken yatırımcıların güvenli liman niteliğinde olan varlıklara talebinin artmasına neden oluyor. Altın fiyatları da artan talebe bağlı olarak son üç günlük düşüşünü haftanın son işlem gününde sona erdirmeye çok yakın. Aynı zamanda bugün ABD’den açıklanan kişisel giderlerin beklentileri karşılayamaması değerli metale destek olan diğer önemli gelişme olarak öne çıkıyor.

Teknik olarak ise altın fiyatlarındaki sıkışmanın devam ettiğini görüyoruz. Son haftalarda sık sık test ettiği düşüş trendinin üst bandını kırmakta zorlanan değerli metalde haftalık kapanış seviyesinin 1340 doların üzerinde olması durumunda yeni haftayla birlikte alıcılı bir seyrin hakim olduğunu görebiliriz. Gün içi direnç olarak 1330-1333-1335 seviyeleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1322 ilk destek seviyesi olurken aşılması durumunda 1315 dolar denemesi görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!