Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY1616.png

USDTRY

Yaşanan Brexit şoku sonrasında değer kazanan dolar ile birlikte 3,00 seviyesine kadar yükselen kurda, Brexit sonrası ilk şokun atlatılması ve yurtiçindeki olumlu gelişmelerin Türk Lirası üzerindeki pozitif etkisiyle birlikte geri çekilmenin olduğunu görüyoruz. Önce İsrail ile yapılan anlaşma ardından Erdoğan-Putin görüşmesiyle birlikte Rusya ile buzların erimeye başlamasıyla, yılın geri kalanı için turizmde canlanma yaşanacağı beklentilerini beraberinde getirerek TL’yi olumlu etkiliyor. Diğer taraftan Mısır ile de ilişkilerin normalleşeceği beklentileri dış politikada düzelmenin işaretlerini veriyor. ABD tarafında ise açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklentilerin hemen üzerinde 268 Bin olarak gerçekleşmesi kurda satış baskısının devam etmesinde etkili olan diğer unsur.

Kurda satış baskısının devamında 2,8800 desteği oldukça önemli. 2,8800’ın altına geçilmesi durumunda hareketin bir sonraki durağı 2,8670 seviyesi olabilir. Toparlanmalarda ise 2,8900 ve 2,9010 dirençleri önemli olacak.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!