Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD1616.png

EURUSD

Paritede üç günlük yükselişten sonra bugün satış baskısının hakim olduğunu görüyoruz. Brexit sonrası Euro Bölgesi üzerindeki belirsizlik azalsa da, sorunların devam etmesi paritede toparlanmanın sınırlı olmasına neden oluyor. Sabah saatlerinde önce Almanya’dan gelen işsizlik rakamlarının beklentilerin hemen üzerinde gerçekleşmesi, ardından Euro Bölgesinden açıklanan TÜFE rakamlarının beklentileri aşması paritenin yükselmesine neden olsa da öğleden sonra gelen tepki satışlarıyla geri çekilmenin geldiğini gördük. ABD tarafından açıklanan İşsizlik haklarından yararlanma başvurularının ise beklenti olan 267 Binin hemen üzerinde 268 Bin olarak gelmesinin paritede etkisi sınırlı oldu. Akşam saatlerinde gerçekleşecek FOMC Üyesi Bullard’ın konuşması ise paritede hareketliliğin artmasına neden olabilir.

Teknik olarak baktığımızda satış baskısının hacmini artırması durumunda 1,1060 desteği önemli olacak, 1,1060’ın kırılması durumunda ise hareketin 1,1000’a kadar devam ettiğini görebiliriz. Toparlanmalarda ise 1,1100’ın üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. 1,1100’ın üzerindeki hareket 1,1180 direncinin test edilmesine neden olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!