Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT30.055.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları hareketli geçmesi beklenen haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Gözler Perşembe günü yapılması planlanan OPEC toplantısında. Toplantıdan çıkacak sonuç hakkında belirsizlik devam ediyor. Doha toplantısının hemen sonrasında Nijerya ve Venezuela Petrol Bakanları acil toplantı çağrısı yapmış fakat geçen sürede petrol fiyatlarının da toparlanması ile üretici ülkeler arzı dondurma konusunu gündeminden çıkarmıştı. Son olarak Rusya Enerji Bakanı Aleksandre Novak da toplantıdan üretimin dondurulması yönünde bir karar çıkmayabileceğini söylemişti. Toplantıda takip edeceğimiz gelişme ise İran ve Körfez Ülkeleri arasındaki ilişkiler olacak. 2016 yılı başından bu yana diplomatik ilişkileri askıda alan ülkeler, kartelin birlikte hareket etme duruşunu da tehlikeye atıyor. Sorunların bu toplantıda çözülmesi, en azından önümüzdeki toplantılar için ortak bir plan sunulması piyasa tarafından olumlu karşılanabilir. Toplantı tarihine kadar yapılacak açıklamalar da varil fiyatı üzerinde etkili olacaktır.

49.60 desteğinden yükselişe geçen Brent petrolde ilk olarak 50.00 direnci karşımıza geçiyor. Günün kalanında bu seviyenin aşılmasıyla 50.50 seviyesine doğru yükseliş devam edebilir. Olası satış baskısında ise 49.60 ve 49.30 önemli destekler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!