Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT30.12.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yılın son işlem gününü inişli çıkışlı bir görüntü ile sürdürüyor. Geride bıraktığımız yıla baktığımızda, oldukça hareketli bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Yıl içerisinde üretim anlaşması çerçevesinde birçok başarısız girişime şahit olduk. Yılın son ayında ise beklenen anlaşma gerçekleşti. OPEC üyeleri günlük üretimini 1.2 milyon varil, OPEC dışı ülkeler ise üretimi günlük 558 bin varil azaltma kararı aldı. Ülkeler 2017 yılı başında yeni kotalarına göre üretim yapmaya başlayacak. Ülkelerin üretim planına sadık kalması halinde petrol fiyatlarındaki yükselişin yeni yılda da devam etmesini bekliyoruz.

Teknik olarak ise Brent petroldeki bant hareketi korunuyor. 57.25 yukarı yönlü hareketleri, 56.60 ise aşağı yönlü hareketleri sınırlayan seviyeler olarak karşımıza çıkıyor. 56.60 desteği aşağı yönlü geçilirse 56.30 ve 56.00 seviyeleri görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 57.25 aşılırsa 57.50 ve 58.00 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!