Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD30.11.png

ALTIN

Değerli metalde düşüş ikinci gününde de devam ediyor. Bu aşağı yönlü hareketin altında yatan nedenlere baktığımızda Trump’ın kabinesinin yavaş yavaş şekillenmeye başlamasını söyleyebiliriz. Bugün açıklamalarda bulunan Goldman Sachs’ın eski ortağı Steven Mnuchin, Trump’ın kendisini Hazine Bakanlığı görevi için atamayı planladığını söylerken, açıklamasında Reagan’dan bu yana en büyük vergi kesintisine hazırlanıyoruz mesajını verdi. Diğer taraftan ticari anlaşmalara karşıtlığı ile bilinen milyarder yatırımcı Wilbur Ross da Trump’ın kendisini ticaret bakanı olarak atamayı planladığını doğruladı.

Tüm bu gelişmeler doların güçlenmesine neden olurken, altın fiyatlarında aşağı yönlü fiyatlamalara neden oldu. Altın ile ters korelasyona sahip olan ABD 10 yıllık tahvil faizleri de 2,36’nın üzerine çıkarak yüzde 2,5’in üzerinde yükseldi. Teknik olarak baktığımızda 1180 desteğine yakın seyreden değerli metalde bu seviyenin aşılması satışların hızlanmasına neden olabilir. Bu durumda 1171 ve 1150 destek seviyeleri takip etmemiz gereken önemli seviyeler. Yükselişlerde ise 1194 ve 1200 dolar dirençleri önemli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!