Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD.30.01.png

EURUSD

Trump Başkanlığının ilk haftasını piyasaların büyük beklenti içerisinde olduğu maliye programını açıklamak yerine, korumacı ticaret politikalarını, yabancı girişlerini engelleyici ve çevre regülasyonlarını azaltıcı emirleri imzalayarak geçirdi. Piyasalarda ciddi risk unsuru olarak algılanan bu durumla beraber dolar endeksi arka arkaya 5. haftasını negatif bölgede kapattı.  Euro Bölgesinde ise ECB Yönetim Konseyi Üyesi Nowotny Mart ayındaki toplantıda varlık alım programını kesinlikle tartışmayacaklarını ifade etti. Nowotny ECB’nin enflasyonda manşete değil çekirdek enflasyona odaklı olduğunu belirtti.

Kurda ise haftaya 1.0710 seviyesinin üstünde gap’li olarak açan kur bu bölgede kalıcılık sağlayamayarak 1.07 seviyesinin altına gevşedi. Satıcılı seyrin hızlanmasıyla 1.0630 bölgesinde fiyatlanan kurda 1.0600 ve 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1.0570 bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü harekette ise 1.0670-1.0700-1.0730 önemli direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!