Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY03.066.png

USDTRY

Sabah saatlerinde yurt içinden enflasyon rakamlarını takip ettik. Enflasyondaki iyimser görünüm üçüncü aya taşınırken TCMB’nin enflasyona dair kaygılarının iyiden iyiye azalmaya başladığını söyleyebiliriz. Yurtiçinde günün kalanı Türkiye ekonomisi hakkında yapılan açıklamalarıyla hayli yoğundu. Goldman Sachs düşen çekirdek enflasyon rakamlarına dikkat çekerken TCMB’nin üst koridorda indirime gitmeye devam edeceğini ifade etti. JP Morgan’da Fed’in erken bir faiz indirimi ile piyasaları şaşırtmadıkça 50 baz puanlık bir indirimin şaşırtıcı olmayacağını belirtti. Bugünkü veri ile birlikte Haziran ayı ihtimalleri piyasadan silinmişe benziyor. Merkez’in de bir sonraki toplantıda gönül rahatlığıyla üst bantta indirime gidebileceğini düşünüyoruz. Kurda ise hareketlilik tarım dışı istihdamla birlikte 2.9200 seviyesinin altına geriledi. 2.9200 ve 2.9000 aralığının son derece önemli bir bant olduğunu biliyoruz. 2.91100 ve 2.9015 önemli desteklerimiz arasında yer alıyor. 2.90’ın altına gerilersek düşüşün devamı için bu seviyenin altında mutlaka kapanışlar görmeliyiz.

Toparlanma sinyali içinse hareketliliğin yeniden 2.9275’nin üzerine gelmesi gerekmekte. Kurdaki sonraki hedefse 2.9320 olarak belirlenebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!