Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT03.100.png

BRENT PETROL

Son derece pozitif geçen haftanın ardından petrol fiyatları yeni haftada da yükselme isteği içerisinde. Günün en önemli gelişmesi Rusya’nın petrol üretimine dair çıkan haberlerdi. Rusya Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkenin petrol üretim seviyesi günlük 11.11 milyon varil ile Sovyet sonrası zamanın en yüksek hacmine ulaştığı bildirildi. Diğer üretim haberi ise İran kaynaklıydı. Bu yılın başında ekonomik yaptırımları kalkan ülkenin, ham petrol ihracatında günlük 2.8 milyon varillik rakam ile yaptırım öncesi ihracat seviyesine yaklaştığı bildirildi. Bu hafta içerisinde fiyatlamaları etkileyecek gelişmeler ise ABD haftalık ham petrol stokları ve Kasım ayındaki OPEC toplantısına dair yapılacak açıklamalar olacak.

Teknik olarak ise gün içerisinde 50.90 seviyesine kadar yükselen Brent petrol bir miktar geri çekilme yaşadı. 50.30-50.00 aralığı son derece önemli. Bu aralık günün kalanında aşağı yönlü geçilirse 49.75 ve 49.50 seviyeleri görülebilir. Yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 50.75’in üzerinde kalıcılık sağlanırsa 51.00 ve 51.30 seviyeleri gündeme gelebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!