Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD03.100.png

ALTIN

Geçen hafta Deutsche Bank’ın sermaye yeterliliği ilişkin endişeler artarken, yatırımcıların risk alma iştahını azaltan bu gelişme altın fiyatlarını yukarı taşımıştı. Fakat şimdilik bu panik havasının biraz dağıldığını söyleyebiliriz. Gün içerisinde Fitch’in Global Ekonomik Görünüm raporu takip edildi. Raporda gelişmiş ülkelerin ekonomik büyüme görünümünde aşağı yönlü risklerin son aylarda arttığı bildirildi. Fitch raporunda ABD için 2016 yılı büyüme tahminini 1.8’den 1.4’e çektiğini duyururken, zayıf dış talep ve dolardaki değer artışının etkisiyle ABD ekonomisinde 2009 yılından bu yana görülen en düşük büyüme oranın görülebileceğini açıkladı.

Teknik anlamda ise bugünkü satış hareketi ile altın fiyatlarının 100 günlük ortalamasını test etmeye hazırlandığını görüyoruz. Bu açıdan 1310 desteği son derece önemli. Aşağı yönlü geçilirse 1307 ve 1302 seviyeleri görülebilir. Yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1318-1320 aralığı aşılırsa 1325’e doğru bir seyir izleyebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!