Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT29.099.png

BRENT PETROL

Dün gerçekleştirilen OPEC zirvesi ile petrol fiyatları tekrardan 50 dolar seviyesine yaklaştı. Resmi olmayan görüşmeler Kasım ayında birliğin üretimini düşürme sözü vermesi ile sonuçlandı ve petrol fiyatları yükselişe geçti. 1.5 milyon varile yakın arz fazlası düşünüldüğünde 790 bin varil şu an için düşük bir rakam ancak 8 yıl aradan sonra birliğin ortak bir karar alması bir sürecin başlangıcı olarak düşünülebilir. Kasım ayına kadar ülkelerin temasta kalması ve üretim kotasını belirlemesi bekleniyor. Önümüzdeki 2 aylık süreçte OPEC üyelerinden gelecek açıklamalar son derece önemli olacak. Öte yandan dün ABD haftalık ham petrol stokları açıklandı. Stoklar beklentilerin aksine 1.88 milyon varil azalış gösterirken benzin stoklarındaki 2.2 milyon varillik artış fiyatlamalarda baskı yarattı.

Teknik olarak ise 48.50 seviyesine kadar gerileyip tekrar yükselişe geçen Brent petrolde gün içi hareketliliğin 49 dolar üzerinde kalması önemli olacaktır.49.30 geçilirse 49.60 tekrardan test edilebilir. Hareketin devamında ise 50 dolar seviyesi görülebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 49.00 desteği kırılırsa 48.70-48.50-48.20 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!