Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD29.099.png

ALTIN

Altın fiyatları yeni günü satış ağırlıklı geçiriyor. ABD verilerinin genel olarak olumlu seyri ons fiyatının 1316 seviyesine kadar gerilemesini sağladı. 2. Çeyrek nihai büyüme rakamına baktığımızda yatırım harcamalarındaki düşüşün rakama negatif katkı verdiğini, net ihracat ve tüketim harcamalarının ise pozitif katkı verdiğini görüyoruz. Özellikle yatırım kalemlerindeki zayıflık ekonominin ivme kaybettiğine yönelik şüpheleri artırıyor. Teknik anlamda ise dolar endeksinin 95.47-95.57 aralığını geçememesi altın fiyatlarındaki geri çekilmeyi sınırlayan faktörlerden biri öne çıkıyor. Endeksin hafta içerisinde 95.55’in üzerine yerleşmesi yükselişi 95.60, 95.72 seviyelerine doğru taşıyabilir ve altın fiyatlarında da aşağı yönlü hareket hızını artırabilir.

1316-1315 aralığı gün içerisinde takip edeceğimiz ilk destek bölgesi. Buranın altında 1313 ve 1310 seviyeleri gündeme gelebilir. Yükselişin tekrar başlayabilmesi için ise öncelikle 1323’ün üzerinde kalıcılık sağlanması gerekiyor. Hareketin devamında ise 1326 ve 1330 seviyeleri hedeflenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!