Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY29.066.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Avrupa Birliği hızlı bir ayrılıktan yana
Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı almasının ardından sürecin ne zaman başlayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, ayrılık müzakerelerini kendisinden sonraki başbakanın başlatacağını, Ekim ayında yapılacak kongre sonrası görevi bırakacağını ifade etmişti. Avrupa Birliği tarafında ise sürecin hızlandırılması yönünde çağrılar geldiğini görüyoruz. Dün AB Konseyi Başkanı Tusk, Avrupa’nın İngiltere'nin birlikten çıkış sürecini bugün bile başlatmaya hazır olduğunu ancak, İngiltere'nin resmi bildirimi olmadan herhangi bir müzakereye başlanmayacağını belirtti. Bugün açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Avrupa Birliği’nin en kısa sürede İngiltere’nin madde 50’yi çalıştırmasını istediğini söyledi. Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise, madde 50'nin tetiklenmesini istediklerini ve bunun hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini çünkü üzerinde düşünmek için aylarının olmadığını ifade etti.

Rusya ile ilişkiler normalleşiyor
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Vladimir Putin’e Rus uçağının düşmesiyle alakalı özür mektubu yollamasının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler normalleşme aşamasına girdi. Uçak krizinin ardından yedi ay sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında ilk resmi temas bugün gerçekleşti. Yaklaşık 40 dakikalık telefon görüşmesinin ardından iki lider, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin’de gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşme kararı aldı. İki ülke de görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtirken, Rus Devlet Başkanı Putin görüşme sonrası ticari ilişkileri başlatma talimatı verirken, Rus turistlere Türkiye kısıtlamasının yakın zamanda kaldırılacağı bilgisi verildi. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!