Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT29.066.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında hafif alıcılı seyrin hakim olduğunu bir gün geçiriyoruz. Küresel üretim miktarında gerileme beklentisi bu dönemde varil fiyatının yukarı yönlü hareketine destek oluyor. Dünyanın önemli petrol üreticilerinden olan Norveç’te petrol işçilerinin önümüzdeki hafta greve gitmesi bekleniyor. 7 petrol ve gaz sahasında çalışan işçilerin ücretler konusunda Cuma gününe kadar anlaşma olmazsa Cumartesi günü greve gideceği ve ülkenin petrol üretiminin yüzde 18, doğal gaz üretiminin ise yüzde 17 etkileneceği tahmin ediliyor.

Teknik olarak ise 50 dolar seviyesini test eden Brent petrol, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlayamayarak geri çekilmeye başladı. 49.30 desteği hareketin devamında geçilirse 49.00 ve 48.80 seviyeleri gündeme gelebilir. Yükselişlerde ise 50 dolar seviyesi yukarı yönlü geçilirse 50.50 seviyesi hedeflenebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!