Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT29.11.png

BRENT PETROL

Petrol anlaşmasına yönelik belirsizliğin artması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyir görülmesine sebep oluyor. Toplantı yarın gerçekleştirilecek ve nasıl bir karar çıkacağı şu an için tam bir muamma. Görüşmeler devam ediyor ve küçük üreticiler arabuluculuk faaliyeti sürdürüyor. İran, Irak ve Suudi Arabistan gibi büyük üreticiler ise şu ana kadar anlaşabilmiş değil. Irak ve İran’ın anlaşmadan muaf tutulma isteği çözüme kavuşturulmadı ve bu durum Suudi Arabistan’ı rahatsız ediyor. Tıpkı Doha’da olduğu gibi, Suudi Arabistan İran’ın olmadığı bir anlaşmaya katılma niyetinde değil. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Falih hafta sonu yaptığı açıklamada bunun mesajını vermişti. Falih, üretim anlaşmasının şart olmadığını ve sadece petrol talebindeki artış ile fiyatların istikrar kazanabileceğini belirtmişti. Yarınki toplantıya kadar yapılacak açıklamalar fiyatlamalar ve beklentiler üzerinde etkili olmaya devam edecektir.

Teknik olarak ise 47.60 seviyesinden destek bulan Brent petrolde 48 dolar seviyesi aşılırsa 48.50-49.00-49.30 seviyeleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde 47.60 desteği kırılırsa 47.30-47.00-46.50 gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!